RENDANG met rundvlees
RENDANG met rundvlees

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd:  2 a 6 uur

Totale tijd: ? minuten

indonesisch

Hoeveelheid: 4

Allergie informatie:

  • Kan sporen van sulfiet bevatten

Benodigdheden: 

  • 500 gr. rundvlees in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • Enkele poeroetblaadjes
20
Kruidenmix voor het bereiden van een vlees gerecht.

Bereidingswijze per 100 gr kruidenmix:

Stap 1: Al roerend kook 100 gram kruidenmix, 200 ml kokosmelk en circa 100 ml tot 200 ml water in een pan met een anti-aanbakbodem. Goed roeren voorkomt het schiften van de kokosmelk.

Stap 2: Vleesblokjes en de poeroetblaadjes toevoegen en goed blijven roeren tot alles weer kookt.

Stap 3: Op laag vuur de Rendang zachtjes gaar laten sudderen tot de saus indikt en het vlees zacht is. Dit kan 2 a 6 uren duren afhankelijk van vleessoort

Stap 4: Af en toe roeren en zout naar smaak toevoegen.

Notities

Tip: maakt het gerecht lekker pittig met sambal Oelek

Sambal Oelek

Lemper

Bereidingstijd: 1 minuten Kooktijd:  20 min Totale tijd: 21 minuten indonesisch Hoeveelheid:

Lees Meer »

Blado

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd:  10 min Totale tijd: 15 minuten indonesisch Hoeveelheid:

Lees Meer »