De Indische keuken is alom geliefd. En niet voor niets, want met haar enorme verscheidenheid aan gerechten en bijbehorende smaken, zit er voor vrijwel ieder wat wils tussen en valt er veel te ontdekken. En omdat vele recepten van generatie op generatie worden doorgegeven en iedere generatie weer haar eigen variatie aan een bepaald recept geeft, zal er (gelukkig) nooit een einde komen aan de ontwikkeling van de rijke Indische keuken.

Echter, is ons bestaan de afgelopen decennia alleen maar jachtiger geworden. We zouden wel elke dag willen genieten van een heerlijke zelfgemaakte Indische maaltijd, maar gebrek aan tijd noopt ons tot snelle oplossingen waarbij er vaak concessies aan de smaak worden gedaan. Naast gebrek aan tijd, zien velen het zoeken naar de juiste kruiden welke noodzakelijk zijn voor het bereiden van een Indische maaltijd, als een grote hindernis.

Laat staan de toepassing van die kruiden in de juiste verhoudingen. Wij bieden u al meer dan een halve eeuw de mogelijkheid om zo eenvoudig mogelijk, de mooiste Indische gerechten op tafel te zetten. Want toen onze grondlegster Rachel Flem-Sassoon in de jaren vijftig van de vorige eeuw in haar keukentje in Den Haag de eerste Koningsvogel kruidenmixen samenstelde, had zij maar één doel voor ogen: Iedereen heeft recht op een smakelijke en authentieke Indische maaltijd en moet de mogelijkheid hebben om deze gemakkelijk te bereiden. De ruim veertig kruidenmixen in ons assortiment, inmiddels beschikbaar in een gebonden receptenboekje, zijn een perfecte weerspiegeling van “Oma Reel” haar visie. Met behulp van dit receptenboekje leert u ze alle veertig in (Konings-)vogelvlucht kennen en brengt verder plezier en gemak bij het bereiden van de heerlijkste Indische gerechten met onze kruidenmixen. En met een van onze alom geroemde sambals op tafel, wordt uw maaltijd nog feestelijker. Smakelijk eten oftewel: Selamat Makan!

Scroll naar boven