Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

opor

Opor

Vlees gerechten

40 minuten

4 personen

Opor is een Indonesisch gerecht van malse kip, gekookt in een romige en kruidige kokossaus.

Opor kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 600 gr kip (in blokjes)
  • 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
  • 400 ml water
  • 100 gr Opor kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe, bak deze kort aan.

Stap 2:
Voeg vervolgens de kip toe en bak deze goudbruin.

Stap 3:
Voeg het water toe en laat het geheel op een laag pitje stoven tot de kip gaar is.

Stap 4:
Voeg als laatste 200 ml kokosmelk toe en laat dit enkele minuten mee sudderen.
Voeg zout naar smaak toe.

Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.