
Opor
Vlees gerechten
40 minuten
4 personen
Opor is een Indonesisch gerecht van malse kip, gekookt in een romige en kruidige kokossaus.
Opor kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 600 gr kip (in blokjes)
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- 400 ml water
- 100 gr Opor kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe, bak deze kort aan.
Stap 2:
Voeg vervolgens de kip toe en bak deze goudbruin.
Stap 3:
Voeg het water toe en laat het geheel op een laag pitje stoven tot de kip gaar is.
Stap 4:
Voeg als laatste 200 ml kokosmelk toe en laat dit enkele minuten mee sudderen.
Voeg zout naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten