
Sajoer Lodeh
Vegetarische gerechten
30 minuten
4 personen
Sajoer lodeh is een traditioneel Javaans/Indonesisch groentegerecht gekookt in een kokosmelk-bouillon met kruiden zoals knoflook, ui, gember en laos.
Sajoer Lodeh kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr groente naar keuze
- 1 blok tahoe of ½ blok tempeh
- 1 blik (+/- 400 gr.) jonge Jackfruit (nangka muda) (in blokjes)
- 1 rode peper (fijngesneden)
- 1 bouillon blokje
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- 800 ml water
- 100 gr Sajoer Lodeh kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Bereid de groenten voor:
- Snijd de jackfruit in blokjes.
- Bereid de sperziebonen door ze in stukjes te snijden en hak de groene pepers fijn.
- Laat de bamboespruiten uitlekken in een vergiet.
Stap 2:
Voeg een bouillonblokje toe aan ongeveer 800 ml water en breng het geheel aan de kook.
Stap 3:
Voeg de kruidenmix en de gesneden groenten toe aan de pan.
Stap 4:
Breng alles al roerend opnieuw aan de kook en laat het zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Stap 5:
Voeg na het koken de 200 ml kokosmelk toe en breng het geheel op smaak met zout naar eigen wens.
Serveertip: Serveer met kroepoek, groenten en rijst om het gerecht compleet te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten