Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

Sajoer Lodeh

Sajoer Lodeh

Vegetarische gerechten

30 minuten

4 personen

Sajoer lodeh is een traditioneel Javaans/Indonesisch groentegerecht gekookt in een kokosmelk-bouillon met kruiden zoals knoflook, ui, gember en laos.

Sajoer Lodeh kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr groente naar keuze
  • 1 blok tahoe of ½ blok tempeh
  • 1 blik (+/- 400 gr.) jonge Jackfruit (nangka muda) (in blokjes)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 1 bouillon blokje
  • 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
  • 800 ml water
  • 100 gr Sajoer Lodeh kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Bereid de groenten voor:

  • Snijd de jackfruit in blokjes.
  • Bereid de sperziebonen door ze in stukjes te snijden en hak de groene pepers fijn.
  • Laat de bamboespruiten uitlekken in een vergiet.

Stap 2:
Voeg een bouillonblokje toe aan ongeveer 800 ml water en breng het geheel aan de kook.

Stap 3:
Voeg de kruidenmix en de gesneden groenten toe aan de pan.

Stap 4:
Breng alles al roerend opnieuw aan de kook en laat het zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

Stap 5:
Voeg na het koken de 200 ml kokosmelk toe en breng het geheel op smaak met zout naar eigen wens.

Serveertip: Serveer met kroepoek, groenten en rijst om het gerecht compleet te maken.