LEMPER KIP
LEMPER KIP

Bereidingstijd: 1 minuten

Kooktijd:  20 min

Totale tijd: 21 minuten

indonesisch

Hoeveelheid: 4

Allergie informatie:

  • Kan sporen van Sulfiet bevatten

Benodigdheden: 

  • 500 gr. ketan (kleefrijst)
  • 500 gr. Runder – of kipgehakt
  • 600 ml kokosmelk
  • Plasticfolie
35
Kruidenmix voor het bereiden van een kip gerecht

Bereidingswijze per 100 gr kruidenmix:

Stap 1: Kook de ketan, maar voeg 400 ml kokosmelk toe aan het kookwater.

Stap 2: Laat de ketan eerst wat afkoelen.

Stap 3: Voeg 2 eetlepels olie toe aan de pan en bak het gehakt aan.

Stap 4: Voeg de kruidenmix, 200ml kokosmelk en zout naar smaak toe en laat alles al roerend gaar worden.

Stap 5: Laat het gehaktmengsel afkoelen. Rol nadat het is afgekoeld op een vierkant stuk folie, de lempers. Wikkel de ketan met het gehakt als vulling in de plasticfolie.

Notities

Tip: je kan ook een lemper taart van maken

Lemper taart
Scroll naar boven