Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

Ajam Peniki

Ajam Peniki

Vlees gerechten

30 minuten

2 personen

Ajam Peniki is een Indonesisch gerecht van gestoofde kip in een pittige kokossaus.

Ajam Peniki kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr kip of kippendij (in blokjes) of ± 1 kg kippenbouten
  • 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
  • 200 ml water
  • 100 gram Ajam Peniki kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en bak de kip tot het goudbruin is.
Leg de kip vervolgens opzij.

Stap 2:
Voeg 1 el olie toe aan de pan en bak de kruidenmix kort aan.

Stap 3:
Voeg de kokosmelk, het water en de reeds gebakken kip toe. Bak het geheel nu samen en voeg naar smaak zout toe.

Stap 4:
Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot het vlees volledig gaar is.

Serveertip: Serveer met kroepoek, groenten en rijst om het gerecht compleet te maken.