
Ajam Peniki
Vlees gerechten
30 minuten
2 personen
Ajam Peniki is een Indonesisch gerecht van gestoofde kip in een pittige kokossaus.
Ajam Peniki kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr kip of kippendij (in blokjes) of ± 1 kg kippenbouten
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- 200 ml water
- 100 gram Ajam Peniki kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en bak de kip tot het goudbruin is.
Leg de kip vervolgens opzij.
Stap 2:
Voeg 1 el olie toe aan de pan en bak de kruidenmix kort aan.
Stap 3:
Voeg de kokosmelk, het water en de reeds gebakken kip toe. Bak het geheel nu samen en voeg naar smaak zout toe.
Stap 4:
Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot het vlees volledig gaar is.
Serveertip: Serveer met kroepoek, groenten en rijst om het gerecht compleet te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten
Aanbevolen producten