Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

Bami Goreng met tempeh

Bami Goreng met tempeh

Vegetarische gerechten

25 minuten

4 personen

Bami goreng is een Indonesisch gerecht van gebakken noedels met kruiden, groenten en gebakken tempeh.

Bami Goreng met tempeh kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr mie
  • 4 eieren
  • 1 paksoi
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 bakje bami goreng mix
  • 250 gr tempeh
  • 3 el ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • Kroepoek
  • Atjar
  • Sambal badjak

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:

Kook de mie gaar volgens de instructies op de
verpakking en laat deze afkoelen.

Stap 2:

Snij de tempeh in dunne plakjes. Verwarm olie in
een pan. Bak de tempeh op middelhoog vuur aan
beide kanten goudbruin (5-7 min). Voeg 1 uitgeperste
knoflookteen toe en bak die 1 minuut mee. Giet dan
de ketjap erbij. Laat nog 2-3 minuten sudderen tot de
ketjap iets indikt en aan de tempeh kleeft.

Stap 3:

Snij de wortel in dunne reepjes. Snij de paksoi in
repen.

Stap 4:

Verwarm 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix
toe. Bak deze kort aan zodat de aroma’s vrij kunnen
komen en voeg de groenten toe. Bak +/- 3-4 minuten
mee. Voeg de mie toe, meng door elkaar en bak tot de
mie goed heet is. Blijf al die tijd goed roeren. Voeg zout
toe naar smaak.

Stap5:

Verwarm in een andere pan 1 el olie en bak hierin de
eieren. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6:

Verdeel de rijst over 4 borden. Top elk bord af met een
spiegelei. Decoreer met de tempeh en atjar. Serveer
met de sambal en kroepoek.

Variatie:

U kunt dit gerecht ook met vlees of kip maken i.p.v. tempeh.

Serveertip: Serveer met gebakken ei, atjar, kroepoek en Koningvogel sambal badjak.