
Bami Goreng met tempeh
Vegetarische gerechten
25 minuten
4 personen
Bami goreng is een Indonesisch gerecht van gebakken noedels met kruiden, groenten en gebakken tempeh.
Bami Goreng met tempeh kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr mie
- 4 eieren
- 1 paksoi
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 bakje bami goreng mix
- 250 gr tempeh
- 3 el ketjap manis
- 1 teentje knoflook
- Kroepoek
- Atjar
- Sambal badjak
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Kook de mie gaar volgens de instructies op de
verpakking en laat deze afkoelen.
Stap 2:
Snij de tempeh in dunne plakjes. Verwarm olie in
een pan. Bak de tempeh op middelhoog vuur aan
beide kanten goudbruin (5-7 min). Voeg 1 uitgeperste
knoflookteen toe en bak die 1 minuut mee. Giet dan
de ketjap erbij. Laat nog 2-3 minuten sudderen tot de
ketjap iets indikt en aan de tempeh kleeft.
Stap 3:
Snij de wortel in dunne reepjes. Snij de paksoi in
repen.
Stap 4:
Verwarm 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix
toe. Bak deze kort aan zodat de aroma’s vrij kunnen
komen en voeg de groenten toe. Bak +/- 3-4 minuten
mee. Voeg de mie toe, meng door elkaar en bak tot de
mie goed heet is. Blijf al die tijd goed roeren. Voeg zout
toe naar smaak.
Stap5:
Verwarm in een andere pan 1 el olie en bak hierin de
eieren. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6:
Verdeel de rijst over 4 borden. Top elk bord af met een
spiegelei. Decoreer met de tempeh en atjar. Serveer
met de sambal en kroepoek.
Variatie:
U kunt dit gerecht ook met vlees of kip maken i.p.v. tempeh.
Serveertip: Serveer met gebakken ei, atjar, kroepoek en Koningvogel sambal badjak.
Bekijk ook deze heerlijke recepten