
Sambal Goreng boontjes
Vegetarische gerechten
20 minuten
4 personen
Sambal goreng boontjes is een smaakvol Indonesisch gerecht bestaande uit boontjes gebakken in een pittige sambal saus.
Sambal Goreng boontjes kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 200 ml kokosmelk (hoog vetpercentage)
- 500 gr boontjes of 8 eieren
- 300 gr rijst
- 1 bakje sambal goreng kruidenmix
- 1 bosui
- Handje koriander (optioneel)
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2:
Breng een pan water aan de kook.
Stap 3:
Breng een andere pan water aan de kook en kook hierin de boontjes in +/- 8 minuten beetgaar.
Stap 4:
Verhit 2 el olie in een pan en fruit de sambal goreng kruidenmix lichtjes aan. Voeg de boontjes toe en voeg zout naar smaak toe. Giet de kokosmelk in de pan en laat enkele minuten zachtjes sudderen.
Stap 5:
Serveer met de rijst en top af met de in ringen gesneden bosui en wat verse koriander.
Variatie:
U kunt dit ook met eieren of garnalen maken i.p.v. boontjes.
Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten