
Ajam Pedis
Vlees gerechten
30 minuten
4 personen
Ajam pedis is een Indonesisch gerecht van pittige kip met een smaakvolle saus.
Ajam Pedis kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet
Ingredienten
- 800 gr kip (in blokjes)
- 3 djeroek poeroet blaadjes
- ketjap manis
- 200 ml water
- 100 gram Ajam Pedis kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 a 3 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe.
Bak deze kort aan en voeg vervolgens de kip toe en bak deze goudbruin.
Stap 2:
Voeg het water, een scheutje ketjap manis en de djeroek poeroet blaadjes toe.
Stap 3:
Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot het vlees gaar is.
Blijf af en toe roeren en voeg zout indien nodig naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met rijst en kroepoek. Voor meer pit voeg Koningsvogel Sambal Ketjap of Sambal Oelek toe.
Bekijk ook deze heerlijke recepten