Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Traditioneel

Nasi GorengKlik om te vergroten

Nasi Goreng met vlees

Vlees gerechten

22 minuten

4 personen

Nasi goreng met vlees is een populair Indonesisch gebakken rijstgerecht.

Nasi Goreng met vlees kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr rijst
  • 250 gr nasi vlees (varkensvlees in blokjes)
  • 4 eieren
  • 1 bakje nasi goreng kruidenmix
  • 2-3 sjalotjes
  • 1 chilipeper
  • Zonnebloemolie
  • Kroepoek
  • Atjar
  • Sambal badjak
  • 0,5 komkommer

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.

Stap 2:

Verhit zonnebloemolie in een steelpan en frituur de sjalot en chili tot ze goudbruin zijn. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, anders verbranden ze. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 3:

Verwarm 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak deze kort aan zodat de aroma’s vrij kunnen komen en voeg het vlees toe. Bak het vlees tot het goudbruin en gaar is. Voeg de rijst toe aan het vlees, meng door elkaar en bak tot de rijst goed heet is. Blijf al die tijd goed roeren. Voeg zout toe naar smaak.

Stap 4:

Snij de komkommer in schijfjes.

Stap 5:

Verwarm in een andere pan 1 el olie en bak hierin de eieren. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6:

Verdeel de rijst over 4 borden. Top elk bord af met een spiegelei. Decoreer met de gebakken uitjes, komkommer en atjar. Serveer met de sambal en kroepoek.

Variatie:

U kunt dit gerecht ook met kip of vleesvervangers (zoals tempeh) maken.

Serveertip: Koningsvogel sambal badjak voor meer pit.