
Kerrie Bengala
Vlees gerechten
40 minuten
4 personen
Kerrie Bengala is een heerlijk Indonesisch gerecht van gesudderd vlees met kruiden.
Kerrie Bengala kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rundvlees of 600 gr kip (in blokjes)
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- 200 ml water
- 100 gr Kerrie Bengala kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak de kruidenmix kort aan.
Stap 2:
Voeg vervolgens het vlees toe. Bak het vlees tot het bruin is en voeg het water toe.
Stap 3:
Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot het vlees gaar is.
Stap 4:
Voeg als laatste 200 ml kokosmelk toe en laat dit enkele minuten mee sudderen.
Voeg zout naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met kroepoek, komkommerschijfjes en Koningsvogel sambal Oelek.
Bekijk ook deze heerlijke recepten