Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

Kerrie Bengala

Kerrie Bengala

Vlees gerechten

40 minuten

4 personen

Kerrie Bengala is een heerlijk Indonesisch gerecht van gesudderd vlees met kruiden.

Kerrie Bengala kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr rundvlees of 600 gr kip (in blokjes)
  • 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
  • 200 ml water
  • 100 gr Kerrie Bengala kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak de kruidenmix kort aan.

Stap 2:
Voeg vervolgens het vlees toe. Bak het vlees tot het bruin is en voeg het water toe.

Stap 3:
Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot het vlees gaar is.

Stap 4:
Voeg als laatste 200 ml kokosmelk toe en laat dit enkele minuten mee sudderen.
Voeg zout naar smaak toe.

Serveertip: Serveer met kroepoek, komkommerschijfjes en Koningsvogel sambal Oelek.