Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

lemper

Lemper

Vlees gerechten

90 minuten

3 personen

Lemper is een populaire Indonesische snack van kleefrijst gevuld met gekruide kip.

Lemper kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr ketan (kleefrijst)
  • 500 gr kipgehakt
  • 400 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
  • plasticfolie
  • 100 gr Lemper kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking, voeg tevens 200 ml kokosmelk toe aan het kookwater.

Stap 2:
Laat de rijst vervolgens goed afkoelen.

Stap 3:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak deze kort aan.

Stap 4:
Voeg vervolgens de kip toe en bak deze goudbruin.

Stap 5 :
Voeg de overige 200 ml kokosmelk en zout naar smaak toe.

Stap 6:
Laat het op een laag pitje sudderen tot de kip gaar is en vervolgens afkoelen.

Stap 7:
Leg vervolgens een vierkant stuk plasticfolie op tafel, spreid de rijst over de folie uit. Plaats in het midden van de rijst, de kip en rol dit vervolgens op zodat u een lemper krijgt.