
Lemper
Vlees gerechten
90 minuten
3 personen
Lemper is een populaire Indonesische snack van kleefrijst gevuld met gekruide kip.
Lemper kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr ketan (kleefrijst)
- 500 gr kipgehakt
- 400 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- plasticfolie
- 100 gr Lemper kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking, voeg tevens 200 ml kokosmelk toe aan het kookwater.
Stap 2:
Laat de rijst vervolgens goed afkoelen.
Stap 3:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak deze kort aan.
Stap 4:
Voeg vervolgens de kip toe en bak deze goudbruin.
Stap 5 :
Voeg de overige 200 ml kokosmelk en zout naar smaak toe.
Stap 6:
Laat het op een laag pitje sudderen tot de kip gaar is en vervolgens afkoelen.
Stap 7:
Leg vervolgens een vierkant stuk plasticfolie op tafel, spreid de rijst over de folie uit. Plaats in het midden van de rijst, de kip en rol dit vervolgens op zodat u een lemper krijgt.
Bekijk ook deze heerlijke recepten