
Soto
Vlees gerechten
60 minuten
6 personen
Soto is een Indonesische soep met mals vlees, zoals kip of rundvlees, groenten en kruidige bouillon.
Soto kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rundvlees of 500 gr kip
- 4 eieren
- se-oen
- prei
- selderij
- gebakken uitjes
- taugé
- 4 aardappelen
- 1000 ml water
- 100 gr Soto kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn.
Kook de aardappelen gaar.
Stap 2:
Snijd vervolgens de aardappelen in schijfjes.
Stap 3:
Trek ondertussen ca. 1 liter bouillon van het vlees.
Haal het vlees eruit en snijd dit klein. Voeg het terug aan de bouillon.
Stap 4:
Voeg de kruidenmix aan het geheel toe en meng dit goed.
Laat alles nog 10 minuten pruttelen.
Voeg zout naar smaak toe.
Stap 5:
Bij het serveren voeg de schijfjes aardappel en eieren toe.
Serveertip: Garneer met se-oen, taugé, prei, selderij en gebakken uitjes.
Bekijk ook deze heerlijke recepten