Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

roedjak

Roedjak

Vlees gerechten

40 minuten

4 personen

Roedjak is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken met een fris pittige smaak.

Roedjak kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr rundvlees of 600 gr kip
  • 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
  • 100-200 ml water
  • 100 gr Roedjak kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak de kruidenmix kort aan.

Stap 2:
Voeg vervolgens het vlees toe en bak tot het bruin is. Voeg vervolgens water toe.

Stap 3:
Laat het geheel op een laag pitje stoven tot het vlees gaar is.

Stap 4:
Voeg als laatste 200 ml kokosmelk toe en laat dit enkele minuten mee sudderen.
Voeg zout naar smaak toe.

Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.