
Roedjak
Vlees gerechten
40 minuten
4 personen
Roedjak is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken met een fris pittige smaak.
Roedjak kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rundvlees of 600 gr kip
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- 100-200 ml water
- 100 gr Roedjak kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak de kruidenmix kort aan.
Stap 2:
Voeg vervolgens het vlees toe en bak tot het bruin is. Voeg vervolgens water toe.
Stap 3:
Laat het geheel op een laag pitje stoven tot het vlees gaar is.
Stap 4:
Voeg als laatste 200 ml kokosmelk toe en laat dit enkele minuten mee sudderen.
Voeg zout naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten