Sambal goreng

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd:  2 uur

Totale tijd: ? minuten

indonesisch

Hoeveelheid: 4

Allergie informatie:

  • Kan sporen van sulfiet bevatten

Benodigdheden: 

  • 500 gr. rundvlees in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
21
Kruidenmix voor het bereiden van een vlees/ kip/ garnalen/ groenten gerecht.

Bereidingswijze per 100 gr kruidenmix:

Stap 1: Snijd de vlees in blokjes.

Stap 2:  Voeg 2 eetlepels olie toe aan de pan en bak de kruidenmix licht aan.

Stap 3: Voeg ongeveer 300ml water toe en de 200 ml kokosmelk.

Stap 4: Roer dit goed en breng aan de kook.

Stap 5: Optioneel: Zout naar smaak toe voegen.

Stap 6: Blijf roeren en laat de pan op laag vuur gaar sudderen.

Notities

Tip: Maak het gerecht wat pittiger door sambal Oelek toe te voegen.

Sambal Oelek
Scroll naar boven