Semoor Hachee
Semoor Hachee

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd:  1 a 6 uur

Totale tijd: ? minuten

indonesisch

Hoeveelheid: 4

Allergie informatie:

  • Kan sporen van sulfiet bevatten

Benodigdheden: 

  • 500 gr. rundvlees in plakjes gesneden of 1 kip (in delen)
  • Ketjap
  • 1 bouillonblokje
26
Kruidenmix voor het maken van een vlees/ kip gerecht.

Bereidingswijze per 100 gr kruidenmix:

Stap 1: Snijd het vlees in plakjes.

Stap 2: Voeg 2 eetlepels olie toe aan de pan en voeg het vlees toe en bak deze licht aan.

Stap 3:  Voeg de kruidenmix toe en bak deze licht aan door te roeren.

Stap 4: Voeg 500 ml water toe.

Stap 5: Voeg een scheut ketjap manis en het bouillonblokje toe.

Stap 6: Zet het vuur omlaag en roer af en toe door en laat het zachtjes gaar sudderen.

Stap 7: Optioneel: Voeg zout naar smaak toe.

Notities

Tip: Wil je het gerecht wat pittiger maken voeg dan sambal Oelek toe.

Sambal Oelek
LEMPER KIP

Lemper

Bereidingstijd: 1 minuten Kooktijd:  20 min Totale tijd: 21 minuten indonesisch Hoeveelheid:

Lees Meer »
Blado Rosbief

Blado

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd:  10 min Totale tijd: 15 minuten indonesisch Hoeveelheid:

Lees Meer »
Scroll naar boven