Semoor Hachee
Semoor Hachee

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd:  1 a 6 uur

Totale tijd: ? minuten

indonesisch

Hoeveelheid: 4

Allergie informatie:

  • Kan sporen van sulfiet bevatten

Benodigdheden: 

  • 500 gr. rundvlees in plakjes gesneden of 1 kip (in delen)
  • Ketjap
  • 1 bouillonblokje
26
Kruidenmix voor het maken van een vlees/ kip gerecht.

Bereidingswijze per 100 gr kruidenmix:

Stap 1: In 2 eetlepels olie de vleesplakjes (of kipdelen) licht aanbakken.

Stap 2: De kruidenmix toevoegen en al omscheppende mee fruiten.

Stap 3: 500 ml water toevoegen.

Stap 4: Voeg een scheut ketjap manis en het bouillonblokje toe.

Stap 5: Op laag vuur onder af en toe roeren zachtjes gaar sudderen.

Stap 6: Zout naar smaak toevoegen.

Notities

Tip: maakt het gerecht lekker pittig met sambal Oelek

Sambal Oelek
Scroll naar boven