Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Traditioneel

Babi Pangang sausKlik om te vergroten

Babi Pangang saus compleet

Vlees gerechten

15 minuten

4 personen

Babi pangang saus is een zoetzure saus, geschikt voor over krokant gebakken hamlappen.

Babi Pangang saus compleet kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet

Ingredienten

  • 600 gr buikspek zonder zwoerd
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • Bakje babi pangang mix
  • 2 el margarine
  • Rijst
  • Atjar
  • Kroepoek

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Snij het vlees in brede repen van +/- 3 cm dik. Meng de ketjap manis, sojasaus, honing, uitgeperst teentje knoflook en fijngesneden gember voor de marinade
en wrijf hiermee het vlees goed in. Laat minimiaal 2 uur marineren.

Stap 2:

Bak het vlees in een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur, tot goudbruin en gaar (15-20 min). Laat het vlees daarna even rusten en snij in dunne
plakjes.

Stap 3:

Meng de babi pangang mix met 2 el margarine en voeg 100 - 200 ml gekookt water toe tot een sausje.

Stap 4:

Leg het vlees op een schaal of bord en overgiet met de saus.

Serveertip: Serveer met rijst, atjar en kroepoek.