Klik om te vergrotenBabi Pangang saus compleet
Vlees gerechten
15 minuten
4 personen
Babi pangang saus is een zoetzure saus, geschikt voor over krokant gebakken hamlappen.
Babi Pangang saus compleet kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet
Ingredienten
- 600 gr buikspek zonder zwoerd
- 2 el ketjap manis
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- Bakje babi pangang mix
- 2 el margarine
- Rijst
- Atjar
- Kroepoek
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Snij het vlees in brede repen van +/- 3 cm dik. Meng de ketjap manis, sojasaus, honing, uitgeperst teentje knoflook en fijngesneden gember voor de marinade
en wrijf hiermee het vlees goed in. Laat minimiaal 2 uur marineren.
Stap 2:
Bak het vlees in een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur, tot goudbruin en gaar (15-20 min). Laat het vlees daarna even rusten en snij in dunne
plakjes.
Stap 3:
Meng de babi pangang mix met 2 el margarine en voeg 100 - 200 ml gekookt water toe tot een sausje.
Stap 4:
Leg het vlees op een schaal of bord en overgiet met de saus.
Serveertip: Serveer met rijst, atjar en kroepoek.
Bekijk ook deze heerlijke recepten
Aanbevolen producten




