
Babi Ketjap
Vlees gerechten
30 minuten
2 personen
Babi ketjap is een Indonesisch gerecht van gestoofd varkensvlees in een zoete ketjapsaus.
Babi Ketjap kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr varkensvlees (in blokjes)
- Ketjap manis (naar eigen smaak)
- 100-200 ml water
- 100 gram Babi Ketjap kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak de kruidenmix kort aan, voeg het vlees toe en bak deze aan.
Stap 2:
Voeg het water en de ketjap (naar eigen smaak) toe aan het vlees.
Stap 3:
Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot het vlees gaar is.
Serveertip: Serveer met kroepoek, gebakken uitjes en rijst. Voeg Koningsvogel Sambal Ketjap of Sambal Badjak toe om het gerecht compleet te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten