Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

Babi Ketjap

Babi Ketjap

Vlees gerechten

30 minuten

2 personen

Babi ketjap is een Indonesisch gerecht van gestoofd varkensvlees in een zoete ketjapsaus.

Babi Ketjap kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr varkensvlees (in blokjes)
  • Ketjap manis (naar eigen smaak)
  • 100-200 ml water
  • 100 gram Babi Ketjap kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak de kruidenmix kort aan, voeg het vlees toe en bak deze aan.

Stap 2:
Voeg het water en de ketjap (naar eigen smaak) toe aan het vlees.

Stap 3:
Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot het vlees gaar is.

Serveertip: Serveer met kroepoek, gebakken uitjes en rijst. Voeg Koningsvogel Sambal Ketjap of Sambal Badjak toe om het gerecht compleet te maken.