Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Traditioneel

Babi Ketjap Klik om te vergroten

Babi Ketjap

Vlees gerechten

30 minuten

2 personen

Babi ketjap is een Indonesisch gerecht van gestoofd varkensvlees in een zoete ketjapsaus.

Babi Ketjap kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet

Ingredienten

Babi Ketjap:

  • 500 gr varkensvlees
  • 1 bakje babi ketjap mix
  • Ketjap manis

Zoet-zure komkommer:

  • 1 rode chilipeper
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 kleine komkommer

Bereidingswijze per 100gr

Bereiding Babi Ketjap

Stap 1:

Snij het vlees in reepjes.

Stap 2:

Verhit 2 el olie in een pan en voeg de babi ketjap mix toe. Bak deze kort aan zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg daarna het vlees toe en bak tot het bruin is.

Stap 3:

Voeg water en ketjap manis toe naar smaak. Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot de saus aan het vlees kleeft en het vlees gaar is.

Bereiding zoet-zure komkommer

Stap 1:
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in halve maantjes. Snij de chilipeper in dunne ringen. Snij de sjalot in dunne halve ringen.

Stap 2:

Verwarm de azijn met de suiker, 1 tl zout, de sjalotjes en 2 el water tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en giet over de komkommer. Voeg als laatste de chilipeper toe en laat de smaken verder intrekken.


Serveertip: Serveer met zoet-zure komkommer, kroepoek, gebakken uitjes en rijst. Voeg Koningsvogel Sambal Ketjap of Sambal Badjak toe om het gerecht compleet te maken.