Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

Bali vis

Bali vis

Vis gerechten

45 minuten

4 personen

Gebakken vis in een pittige Balinese saus, ook wel Ikan Bali genoemd.

Bali vis kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr makreelfilet (laat door de visboer fileren)
  • 1 bakje bali kruidenmix
  • 1 bosui
  • 1 limoen
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 kleine komkommer
  • Sambal paprika badjak

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:

Schil de komkommer en snij in runne ringen. Klop de
azijn, de suiker en wat zout en peper in een grote kom
door elkaar en meng de komkommer erdoorheen. Zet
afgedekt ongeveer 30 min. in de koelkast.

Stap 2:

Verhit 1 el olie in een pan en voeg de bali kruidenmix
toe. Bak deze kort aan zodat de aroma’s vrijkomen en
voeg vervolgens 2 el water toe totdat het een sausje
vormt. Laat de Bali saus op laag vuur enkele minuten
pruttelen.

Stap 3:

Dep de makreel goed droog en leg de huidkant naar
beneden. Bestrooi met peper & zout. Verhit in een
andere (grill)pan 1 el olie. Zorg dat de pan goed heet
is. Leg de makreel met de huidkant naar beneden in de
pan en laat 3 minuten bakken. Draai de vis voorzichtig
om en bak nog 3 minuten aan de andere kant.

Stap 4:

Serveer de vis met de bali saus, de ingelegde
komkommer, een beetje sambal paprika badjak, een
partje limoen en in dunne ringen gesneden bosui.

Serveertip: Serveer met rijst en/of kroepoek om het gerecht compleet te maken.