Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Traditioneel

Bali visKlik om te vergroten

Bali vis

Vis gerechten

45 minuten

4 personen

Gebakken vis in een pittige Balinese saus, ook wel Ikan Bali genoemd.

Bali vis kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr makreelfilet (laat door de visboer fileren)
  • 1 bakje bali kruidenmix
  • 1 bosui
  • 1 limoen
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 kleine komkommer
  • Sambal paprika badjak

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:

Schil de komkommer en snij in dunne ringen. Klop de azijn, de suiker en wat zout en peper in een grote kom door elkaar en meng de komkommer erdoorheen. Zet afgedekt ongeveer 30 min. in de koelkast.

Stap 2:

Verhit 1 el olie in een pan en voeg de bali kruidenmix toe. Bak deze kort aan zodat de aroma’s vrijkomen en voeg vervolgens 2 el water toe totdat het een sausje vormt. Laat de Bali saus op laag vuur enkele minuten pruttelen.

Stap 3:

Dep de makreel goed droog en leg de huidkant naar beneden. Bestrooi met peper & zout. Verhit in een andere (grill)pan 1 el olie. Zorg dat de pan goed heet is. Leg de makreel met de huidkant naar beneden in de pan en laat 3 minuten bakken. Draai de vis voorzichtig om en bak nog 3 minuten aan de andere kant.

Stap 4:

Serveer de vis met de bali saus, de ingelegde komkommer, een beetje sambal paprika badjak, een partje limoen en in dunne ringen gesneden bosui.

Variatie:

Vervang de vis door vlees of kip.

Serveertip: Serveer met rijst en/of kroepoek om het gerecht compleet te maken.