
Besengeh
Vlees gerechten
30 minuten
3 personen
Besengeh is een Indonesisch gerecht van gestoofd vlees of kip in een kruidige kokossaus.
Besengeh kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rundvlees of 600 gr kip (in blokjes)
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- ± 200 ml water
- 100 gr Besengeh kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe en bak deze kort aan.
Stap 2:
Voeg vervolgens het vlees toe en bak het vlees aan tot het bruin is.
Stap 3:
Voeg het water toe aan het vlees en laat het geheel op een laag pitje stoven tot het vlees gaar is.
Stap 4:
Voeg als laatst 200 ml kokosmelk toe en laat dit enkele minuten mee sudderen.
Eventueel kunt u naar eigen smaak zout toevoegen.
Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten