Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

Rawon

Rawon

Vlees gerechten

120 minuten

4 personen

Rawon is een Indonesische rundvleessoep met een diepe, donkere kleur en rijke smaak. Maar kan ook als stoofvlees bereid worden.

Rawon kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr rundvlees (in blokjes)
  • 3 djeroek poeroet blaadjes
  • 1500 ml water
  • 100 gr Rawon kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Trek uit het rundvlees 1 ½ liter bouillon.

Stap 2:
Voeg vervolgens de kruidenmix, het vlees en de djeroek poeroet blaadjes toe.

Stap 3:
Laat het op een laag pitje sudderen tot het vlees gaar is.
Voeg zout of bouillonblokjes toe naar smaak.

Serveertip: Serveer met taugé, kroepoek en emping.