Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

Rendang

Rendang

Vlees gerechten

240 minuten

4 personen

Rendang is een Indonesisch stoofgerecht van mals rundvlees gekookt in een rijke, kruidige kokossaus.

Rendang kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr rundvlees (in blokjes)
  • 2-4 djeroek poeroet blaadjes
  • 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
  • 100-200 ml water
  • 100 gr Rendang kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Meng de kruidenmix met 100 tot 200 ml water en 200 ml kokosmelk in een pan met antiaanbaklaag. Blijf voortdurend roeren om te voorkomen dat de kokosmelk gaat schiften.

Stap 2:
Voeg het vlees en de djeroek poeroet blaadjes toe en blijf goed roeren tot alles aan de kook raakt.

Stap 3:
Laat de Rendang daarna op een laag vuur zachtjes sudderen tot de saus indikt en het vlees zacht wordt. Dit kan tussen de 2 en 6 uur duren, afhankelijk van het type vlees dat wordt gebruikt. Blijf af en toe goed roeren.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.

Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.