Klik om te vergrotenRendang
Vlees gerechten
240 minuten
4 personen
Rendang is een Indonesisch stoofgerecht van mals rundvlees gekookt in een rijke, kruidige kokossaus.
Rendang kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rundstoofvlees (sucade, riblappen of runderschouder)
- 1 bakje rendang mix
- 200 ml kokosmelk (hoog vetpercentage)
- Handje poeroet blaadjes
- 1 rode peper
- 1 limoen
- Rijst
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Snij het vlees in grote blokken van +/- 5 cm.
Stap 2:
Voeg de kruidenmix toe en wat olie en bak op middelhoog vuur zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg dan het vlees toe en bak rondom bruin in de kruidenpasta. Haal daarna uit de pan.
Stap 3:
Voeg 200 ml kokosmlek en 100-200 ml water toe. Blijf voortdurend roeren om te voorkomen dat de kokosmelk gaat schiften.
Stap 4:
Voeg de vleesblokjes en poeroet blaadjes toe en blijf goed roeren tot alles weer aan de kook komt. Zet het vuur zachtjes en laat de rendang 3 - 3,5 zachtjes sudderen zonder deksel tot de saus helemaal is ingekookt. Roer regelmatig vooral de laatste 30-40 min om aanbranden te voorkomen.
Voeg zout toe naar smaak. De rendang is klaar als de saus aan het vlees plakt.
Serveertip: Serveer met rijst en top af met 1 in ringen gesneden rode peper en 2 partjes limoen.
Bekijk ook deze heerlijke recepten





