
Rendang
Vlees gerechten
240 minuten
4 personen
Rendang is een Indonesisch stoofgerecht van mals rundvlees gekookt in een rijke, kruidige kokossaus.
Rendang kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rundvlees (in blokjes)
- 2-4 djeroek poeroet blaadjes
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- 100-200 ml water
- 100 gr Rendang kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Meng de kruidenmix met 100 tot 200 ml water en 200 ml kokosmelk in een pan met antiaanbaklaag. Blijf voortdurend roeren om te voorkomen dat de kokosmelk gaat schiften.
Stap 2:
Voeg het vlees en de djeroek poeroet blaadjes toe en blijf goed roeren tot alles aan de kook raakt.
Stap 3:
Laat de Rendang daarna op een laag vuur zachtjes sudderen tot de saus indikt en het vlees zacht wordt. Dit kan tussen de 2 en 6 uur duren, afhankelijk van het type vlees dat wordt gebruikt. Blijf af en toe goed roeren.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten