
Ritja Ritja
Vlees gerechten
45 minuten
4 personen
Ritja ritja is een traditioneel Indonesisch gerecht dat bekend staat om zijn smaakvolle en kruidige karakter.
Ritja Ritja kan sporen bevatten van: Schaaldieren, Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rund- of varkensvlees, of 600 gr kip (in blokjes)
- 250 ml water
- 100 gr Ritja Ritja kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak de kruidenmix kort aan.
Stap 2:
Voeg vervolgens het vlees toe. Bak het vlees tot het goudbruin is.
Stap 3:
Schep alles goed om en voeg ongeveer 3 kopjes water toe.
Stap 4:
Breng het aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuur onder af en toe roeren rustig gaar sudderen.
Voeg zout naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met rijst en/of kroepoek om het gerecht compleet te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten