
Sambal Goreng garnalen & boontjes
Vis gerechten
30 minuten
4 personen
Sambal goreng garnalen en boontjes is een smaakvol Indonesisch gerecht bestaande uit garnalen en boontjes gebakken in een pittige sambal saus.
Sambal Goreng garnalen & boontjes kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr beetgaar gekookte sperzieboontjes
- 500 gr gekookte garnalen
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- 100 gr Sambal Goreng Boontjes kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en fruit de kruidenmix lichtjes aan.
Stap 2:
Voeg vervolgens de boontjes en garnalen toe en roer goed om zodat deze gaar worden.
Stap 3:
Voeg als laatste 200 ml kokosmelk toe en laat dit nog enkele minuten zachtjes sudderen op een laag pitje.
Voeg zout naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten