
Sambal Goreng rund
Vlees gerechten
45 minuten
4 personen
Sambal goreng rund is Indonesisch rundvlees gebakken in pittige sambalsaus.
Sambal Goreng rund kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rundvlees (in blokjes)
- 200 ml kokosmelk (hoog vet percentage)
- 200 ml water
- 100 gr Sambal Goreng Boontjes kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en fruit de kruidenmix en het vlees licht aan.
Stap 2:
Voeg het water toe en roer dit goed door. Laat het vlees garen.
Stap 3:
Voeg als laatste 200 ml kokosmelk toe en laat dit nog enkele minuten zachtjes door sudderen.
Voeg zout naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten