Authentieke smaken

Uitgebreid assortiment

Laag in prijs

sate

Sate

Vlees gerechten

140 minuten

4 personen

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies.

Sate kan sporen bevatten van: Sulfiet

Ingredienten

  • 500 gr mager varkens- of rundvlees of kip (in blokjes)
  • satéstokjes
  • 100 gr Saté kruidenmix

Bereidingswijze per 100gr

Stap 1:
Voeg de kruidenmix samen met 4 eetlepels toe aan het vlees en meng het geheel goed.

Stap 2:
Rijg het vlees vervolgens aan de saté stokjes.

Stap 3:
Laat de kruiden minstens 2 uur intrekken in het vlees.

Stap 4:
Grill of rooster de saté boven de barbecue tot ze gaar en goudbruin zijn.

Serveertip: Serveer met kroepoek, gebakken uitjes, rijst, atjar, pindasuas en Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht compleet te maken.