
Sate
Vlees gerechten
140 minuten
4 personen
Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies.
Sate kan sporen bevatten van: Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr mager varkens- of rundvlees of kip (in blokjes)
- satéstokjes
- 100 gr Saté kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Voeg de kruidenmix samen met 4 eetlepels toe aan het vlees en meng het geheel goed.
Stap 2:
Rijg het vlees vervolgens aan de saté stokjes.
Stap 3:
Laat de kruiden minstens 2 uur intrekken in het vlees.
Stap 4:
Grill of rooster de saté boven de barbecue tot ze gaar en goudbruin zijn.
Serveertip: Serveer met kroepoek, gebakken uitjes, rijst, atjar, pindasuas en Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht compleet te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten