
Semoor Hachee
Vlees gerechten
120 minuten
4 personen
Semoor hachee is een Javaans stoofgerecht van rundvlees in een zoete en kruidige saus op basis van ketjap en specerijen.
Semoor Hachee kan sporen bevatten van: Gluten, Soja, Tarwe, Sulfiet
Ingredienten
- 500 gr rundvlees of 800 gr kip (in blokjes)
- ketjap manis
- 1 bouillonblokje
- 200 ml water
- 100 gr Semoor Hachee kruidenmix
Bereidingswijze per 100gr
Stap 1:
Verhit 2 el olie in een pan en voeg de kruidenmix toe. Bak de kruidenmix kort aan.
Stap 2:
Voeg vervolgens het vlees toe. Bak het vlees tot het goudbruin is.
Stap 3:
Voeg water, een scheutje ketjap manis en het bouillonblokje toe.
Stap 4:
Laat het geheel op een laag pitje sudderen tot het vlees gaar is. Blijf af en toe roeren en voeg eventueel zout naar smaak toe.
Serveertip: Serveer met Koningsvogel sambal Oelek om het gerecht pittiger te maken.
Bekijk ook deze heerlijke recepten